internet abonnement plaatje
Blog

Hoe ik soepeltjes het juiste internet abonnement vond

Ik zat er al een tijdje behoorlijk tegenaan te hikken. Mijn internet was veel te langzaam en ik moet mijn abonnement aanpassen en wellicht dan maar gelijk van de gelegenheid gebruik maken om naar een andere aanbieder over te stappen. Typisch zo’n klus voor een regenachtige zondag, en laten die er nu net niet zoveel geweest zijn afgelopen periode. Gelukkig is de herfst ingetreden en heb ik er een zondag tijd voor gevonden om daar eens rustig voor te gaan zitten. En wat bleek? Het vinden van het juiste internet abonnement is een fluitje van een cent. Je moet alleen even de weg weten en dan komt het vanzelf goed. Dus de hoogste tijd dat ik je via dit blog eens meeneem in de weg van het soepel vinden van het juiste internet abonnement.

Het juiste internet abonnement vinden; Waar begin je?

Veel mensen voelen denk ik net zoals ik een behoorlijk drempel als het gaat om het vinden van het juiste internet abonnement. Want waar moet je nu precies beginnen? En wat heb ik dan precies nodig? Zeker met internet is het altijd best lastig te bepalen hoe snel je internet moet zijn. In mijn zoektocht kwam ik uiteindelijk terecht op een goede vergelijkingssite. In dit geval providercheck. In een bijna utopische ervaring vond ik soepeltjes mijn weg richting het juiste internet abonnement en was ik snel klaar. In een tijd van vele aanbieders waar het vaak moeilijk is om door de bomen het bos te zien nemen deze vergelijkingssites ons gelukkig bij de hand om ons op een zeer gebruikersvriendelijke manier de weg te wijzen. In dit geval van het juiste internet abonnement. Als je die vervolgens gevonden hebt klik je gemakkelijk door naar de website van de betreffende aanbieder waar je direct in het aanvraagproces terecht komt. En wat blijkt mijn huidige internet abonnement wordt ook nog voor me opgezegd. In één keer alles geregeld.

Hoe snel moet mijn internet abonnement zijn?

In mijn soepele reis kwam ik erachter dat de snelheid van je internet wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Let wel op. Dat is een indicatie. Als je een computer uit de pre historie hebt zal je sowieso langzaam internet ervaren hoe snel je internet abonnement ook is. Gelukkig hebben de meeste aanbieders maar drie keuzes. Dat scheelt toch weer een enorme hoeveelheid keuzestress. De minst snelle is voor de sporadische internetter, de middelste is bij uitstek geschikt voor de gemiddelde gebruiker die ook weleens wat wil downloaden. De meeste snelle is voor de fanatiekelingen onder ons die regelmatig grote bestanden downloaden.

Laat een antwoord achter