OFYR
Blog

Nieuwe tuin, nieuwe barbeque!

Bij de inrichting van mij  nieuwe huis zoek ik dingen die echt aansluiten op wie ik ben. Ik wil stofjes, materiaal en producten die nét even anders zijn dan de rest. begrijp me niet verkeerd, ik heb zelf ook nogal wat IKEA producten in de woonkamer staan hoor! Maar voor de details vind ik het leuk dat het opvalt. Als mensen binnen komen en zeggen; ‘Waar heb je die nou vandaan?’ ben ik gelukkig. Want ik zie mijzelf als uniek. En zo wil ik mijn spullen graag ook.
Toen het huis eenmaal was ingericht, mocht ik beginnen aan de tuin. Een mooie eikenhouten tafel, een schommelstoel, en als kers op de taart: de OFYR barbecue.

On Fire?

Nee, de OFYR! Al is het natuurlijk wel de bedoeling dat hij goed heet wordt. Deze barbecue vond ik bijzonder omdat het niet een zwarte, simpele grill is. Dit is een barbecue vermomd als ‘vuurschaal’, zoals dat heet. Met houtvuur of kool verwarmt hij het midden, en op de brede rand eromheen leg je het eten. Worstjes, braadworst, groentes, kip, spiesjes, alles past erop. Het mooie vind ik dat het vuur niet direct op het eten zelf slaat. Dit houdt in, dat het niet overal even bloedheet is op de grill; niet alles brand op dezelfde snelheid. Dat houdt in dat aan de linkerkant vlees lekker kan sudderen, terwijl je rechts je biefstuk even snel aanbraad. Groentes in het midden voor een knapperig korstje, en brood ertussen in. Door de kegelvormige schaal met vlammen in het midden, kun je je eten goed verdelen volgens kook of braad-tijd. Ideaal. En het ziet er ook nog eens mega stijlvol uit.

Ook gewoon gezellig.

Dit betekent niet dat je iedere avond hoeft te barbecueën, hoor.  Je kunt hem namelijk ook gewoon aanzetten voor een gezellig onderonsje in de tuin. Wie ken jij die even zijn barbecue aanzet ‘voor de gezelligheid’ ? Een flesje wijn erbij, vrienden eromheen, jazz op de achtergrond en je spendeert zo een heerlijke zomernacht in je tuin, met een prachtige vuurschaal om naar te kijken en om je te verwarmen.
Bij mij staat hij pontificaal in het midden van de tuin, als eyecatcher. Mijn kinderen vinden hem ook gaaf. Ze zeggen dat het net de vuurschaal uit Harry Potter is, waarbij Perkamentus een briefje uit de schaal haalde met Harry’s naam erop. Die moest toen een hele toverwedstrijd doen, ofzoiets. Ach. Ik vind het leuk dat het een zo veelzijdig product is.

Laat een antwoord achter