Blog

Hoe moet je een visum Egypte en visum Australië aanvragen?

Ga je binnenkort op vakantie naar Australië of naar Egypte? Dan moet je voor beide bestemmingen op tijd een visum aanvragen, zodat je niet op het laatste moment voor verrassingen komt te staan. Gelukkig kan je dit gemakkelijk online regelen, en kost het je niet veel tijd. Als je een visum voor Australië gaat aanvragen, dan moet het visum goedgekeurd worden door de Australische overheid, en daarom is het belangrijk om op tijd de aanvraag door te voeren. Als het eenmaal is goedgekeurd, ontvang je het visum digitaal. Deze is meestal lang geldig, namelijk tussen de 3 en 12 maanden lang. Om deze reden is het dus ook mogelijk om een visum voor Australië aan te vragen, een aantal maanden voor je vertrek. Ook is het belangrijk om vooraf te bekijken welk visum geldig is jouw situatie. Er zijn namelijk voor Australië wel 120 verschillende visum soorten. Welk visum Australie aanvragen in jouw situatie?

Verschillende visum soorten

Als je als toerist naar Australië toegaat, dan moet je gebruik maken van het eVisitor visum. Dit visum is overigens ook geschikt voor een zakelijke reiziger. Ga je voor een bepaalde periode werken in Australië, bijvoorbeeld voor een stage of vrijwilligerswerk? Dan kan je een Working Holiday visum aanvragen. Let op, dit visum is alleen geldig als je niet in loondienst treedt in Australië. Ook is het alleen geldig om een visum aan te vragen voor Australië als je paspoort de gehele periode dat je in Australië verblijft, nog geldig is. En hoe zit het met een visum voor Egypte?

Visum Egypte online aanvragen

Als je naar Egypte gaat, moet je ook een visum aanvragen. Een visum Egypte kan aangevraagd worden als je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Egypte. Ook voor Egypte zijn er verschillende visums te verkrijgen. Zo zijn er toeristenvisums, maar ook zakelijke visums. De kosten bedragen vaak een paar tientjes, en zodra de aanvraag is goedgekeurd door de Egyptische overheid zal je het visum opgestuurd krijgen via de mail. Heb je vragen over een visum Egypte aanvragen, of over een ander visum? Dan is het altijd mogelijk om het desbetreffende bedrijf te bellen waarbij je online het visum aan kunt vragen. De medewerkers staan je graag te woord om alle vragen te beantwoorden, zodat je altijd het juiste visum aanvraagt dat past bij je situatie.

Laat een antwoord achter