Blog

Tips voor de optimale badkamer

De badkamer is een van de belangrijkste plekken in het huis. Wanneer er dingen ontbreken, of de inrichting gewoon niet goed is uitgedacht, kan dat enorm frustrerend zijn. Daarom moet je van tevoren goed nadenken over de inrichting, en welke dingen je absoluut wil hebben.

Douche/bad

De douche is natuurlijk het belangrijkste in de badkamer. Er zijn een aantal dingen die jouw douche ervaring kunnen optimaliseren. Allereerst is een regendouche verkiesbaar boven een normale douchekop. Met een regendouche, valt het water van boven op je, en over een groter oppervlak. De ervaring lijkt een beetje op een regenbui, alleen dan een goede met warm water natuurlijk. De stralen zijn verkiesbaar over een normale douchekop, die vaak maar een bepaald deel van je lichaam raakt, en waarbij je vaak net niet die juiste hoek kunt vinden.

Wanneer je een bad/douche combinatie hebt, is het hebben van een badwand ook heel erg aan te raden. Want niets is vervelender dan wanneer je uit het bad stapt, en de hele vloer is nat geworden. Niet alleen is het vervelend om het water op te moeten ruimen, het is ook gevaarlijk. Een douchegordijn is niet voldoende, en minder makkelijk. Want wanneer het gordijn buiten het bad hangt, drupt het water alsnog op de vloer. Met een badwand hoef je daar allemaal niet over na te denken. Er komt geen water buiten het bad, en je hoeft de wand alleen maar even af te zemen na het douchen. Ideaal dus.

Wastafel

Een ander ding dat problemen kan opleveren op de badkamer, is de wastafel. Zeker wanneer je met meerdere mensen samenwoont, is een enkele wastafel vaak niet genoeg. Het hebben van een dubbele wastafel kan dan ook een hoop problemen voorkomen. Wanneer bijvoorbeeld twee mensen tegelijkertijd het huis uit moeten, en de planning dan ook precies samenloopt. De een wil graag nog snel scheren terwijl de ander net aan het tandenpoetsen is. Of iemand staat uitgebreid de make-up op te doen, wat ook wel een goede twintig minuten kan duren. Een dubbele wastafel is dan de ideale oplossing, om ook ruzies te voorkomen.

WC

Een andere overweging die je moet maken, is of je een wc op de badkamer wil. Hoewel het heel praktisch kan zijn om een extra wc in huis te hebben, kan het soms ook problemen opleveren. Bijvoorbeeld wanneer een iemand wil douchen, maar de ander is net een grote boodschap aan het afleveren. Als je de ruimte ervoor hebt, is het daarom misschien fijner om de wc in een extra hokje in de badkamer te maken. Dit neemt wel extra ruimte in, maar kan met het oog op privacy wel fijner zijn.

Geef een reactie