elektrische bovendeken
Blog

Een elektrische bovendeken voor de echte koukleumen

Wat kan het toch heerlijk zijn om op een koele en donkere avond weg te kunnen kruipen onder een warm dekentje. Dit kan bijvoorbeeld op de bank op een koude winteravond, maar natuurlijk ook op de tuinstoel op een afkoelende zomeravond. Een heerlijk dekentje geeft geborgenheid en zorgt ervoor dat je lekker kunt wegkruipen in je stoel of op de bank. Toch is er nog een veel meer passende oplossing voor de échte koukleumen onder ons: de elektrische bovendeken. Dit heerlijke dekentje biedt niet alleen warmte door zijn warme stof, maar heeft ook nog eens een regelbare temperatuur. Zo kun je jezelf zo warm als je wilt opwarmen. Met je eigen elektrische bovendeken kun je de frisse zomeravonden nog veel langer doortrekken en kun je eindelijk in de strenge winter wel gewoon lekker warm in slaap vallen in de nacht. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van een elektrische bovendeken? Lees dan even verder. 

De voordelen van een elektrische bovendeken

Tegenwoordig bestaan er steeds meer manieren om jezelf op een eenvoudige manier heerlijk te verwarmen. Zo bestaan er elektrische onderdekens die je bed alvast kunnen opwarmen voordat je erin gaat liggen, warmtekussens die je op specifieke plekken op je lichaam kunt bevestigen wat bijvoorbeeld heerlijk is wanneer je last hebt van een stijve rug of een blessure en tot slot heb je nu ook de elektrische bovendeken, wat als grootste voordelen heeft dat de deken eenvoudig te verplaatsen is, ongeveer even zwaar is als een gewone fleecedeken en dat je de deken volledig om je heen kunt slaan. Elektrische bovendekens zijn in de meeste gevallen gemaakt van fleece materiaal. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan en zorgt er zelfs zonder elektrische elementen voor dat je lichaam snel opgewarmd wordt. Het is handig dat je elektrische bovendeken van fleece materiaal is en niet zo dik is als je eigen dekbed, omdat je op deze manier je kleedje overal mee naartoe kunt nemen en je warmte ook als aangenaam blijft aanvoelen. Bij een dik dekbed zouden elektrische elementen het dekbed al snel veel te warm opwarmen.    

Hoe werkt het? 

Het grote voordeel van een elektrische bovendeken ten opzichte van een gewone fleecedeken is dat je niet hoeft te wachten totdat je eigen lichaam voldoende is opgewarmd, maar dat de deken nu ook zelf warmte af kan geven. In de meeste gevallen is een elektrische bovendeken voorzien van verschillende temperatuurstanden zodat je de deken precies naar wens kunt instellen. Zo is je deken zowel geschikt op een licht frisse herfstavond als op een strenge winteravond. De bediening werkt eenvoudig: met behulp van een paneel dat aan het snoer zit kun je de temperatuur instellen. Bij sommige varianten kun je zelfs een timer instellen zodat hij na een tijd automatisch ook weer stopt. Dat is wat veiliger en natuurlijk ook milieuvriendelijker. Met je eigen elektrische deken is geen winteravond meer te koud voor jou.

Geef een reactie