Blog

Zorg voor succes winter in je eigen tuin met deze tips.

Tijdens de zomer zit je graag in de tuin met je familie en vrienden en geniet je van je eigen kleine stukje buiten. Maar zodra de R in de maand zit kom je steeds minder buiten en maak je steeds minder gebruik van je tuin. Zonde, want ook in de winter is het belangrijk om veel buiten te komen en kan je ook met wat lagere temperaturen nog steeds plezier hebben in de tuin.

Beschut zit je lekker

In tegenstelling tot de zomermaanden valt er in de winter vaak meer neerslag. Het regent niet alleen meer, het waait ook meer. Daarnaast zijn de temperaturen een stuk lager en is het op het moment dat er neerslag valt is ook een stuk minder aangenaam dan in de zomermaanden. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goed beschut in de tuin kan zitten op het moment dat je ook in de winter gebruik wilt kunnen maken van je tuin. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een schutting of windscherm. Een goede manier om voor voldoende beschutting te zorgen is een windscherm. De koude wind van de winter zorgt er namelijk voor dat de temperatuur een stuk lager uitvalt wanneer het waait. Een ander belangrijk aspect van de beschutting is een afdakje. Sommige tuinen hebben van zichzelf al mooi afdakje of natuurlijke overkapping zoals een boom. Veel tuinen hebben dit niet en het is dus goed om dit zelf te installeren. Kies hierbij voor een robuust materiaal. Je kan wel een partytent neerzetten, maar je weet dan wel zeker dat de partytent niet een hele winter meegaat. Als je een houten afdak installeert of een maat gemaakt prieeltje neerzet dan weet je zeker dat je altijd droog en knus in de tuin kan zitten tijdens de koude maanden. En dergelijk afdakje is ook te gebruiken om mee te kunnen barbecueën als het regent wel zo leuk voor de fanatieke tuinkoks.

Vecht tegen de kou

Voor een paar tientjes Heb je al een goede terrasverwarmer. terrasverwarmers zijn verkrijgbaar in uitvoeringen die werken op elektriciteit of gas. Een andere manier om het warm te hebben in de tuin is een vuurkorf. Dit kan alleen niet in alle tuinen, de buren moeten er geen last van hebben. Als je hebt gezorgt voor voldoende beschutting en een manier om jezelf warm te houden, is het tijd om te kijken het overige meubilair in je tuin. Zorg voor een goede loungeset. Ga je bestellen? Bestel dan een loungebank tuin met watergaten zodat er geen laag water en ijs zich verzamelt op je tuinstoelen.

Laat een antwoord achter