Blog

Drie tips om van je feest een knalfuif te maken

Een feestje organiseren is best wel lastig. Je moet aan heel veel dingen denken en heel veel dingen regelen. Hier komt dus ook de nodige stress bij kijken. En op de avond zelf loop je meestal te ijsberen door de kamer, wachtend tot de eerste gasten arriveren. Tijdens het ijsberen doe je nog even een schietgebedje. Want wat nou als je gasten zich niet vermaken? Of ze allemaal in groepjes apart van elkaar staan? Gelukkig heb ik wat tips voor dit probleem. Met deze tips verdwijnen je zorgen en ben je overtuigd van het door jouw georganiseerde feest!

Liefde gaat door de maag

Mijn eerste tip is; liefde gaat door de maag. Dit is een uitspraak die vaak gezegd wordt. Maar terwijl veel uitspraken eigenlijk nergens op slaan, is deze echt zó waar. Eten maakt mensen blij en verbindt mensen. Het geeft ze iets om over te praten en dat is fijn, zeker als je allerlei verschillende groepen gasten hebt uitgenodigd. Je iemand inhuren om hapjes te komen verzorgen, maar dit zelf doen is ook heel makkelijk. Zeker als het een feest is wat pas later op de avond begint, zijn mensen vaak al blij met een paar bakken chips.

Interactief

Interactieve dingen regelen is mijn tweede tip. Doordat je mensen actief met elkaar bezig laat zijn, hebben ze ook iets om over te praten. En iets om over te lachen, klagen en grapjes over te maken. Dit zorgt er dus ook weer voor dat mensen elkaar op een laagdrempelige manier leren kennen. Zo worden er minder groepjes gevormd en mengen je gasten met elkaar. Maar wat voor dingen zou je kunnen regelen? Denk bijvoorbeeld aan een verlichte dansvloer huren! Dit is echt super leuk en de ruimte van je feest ziet er ook gelijk veel feestelijker uit!

Ontspan en geniet!

Mijn laatste tip is de meest voor de hand liggende, maar wel de moeilijkste om uit te voeren. De tip is namelijk om te proberen het een beetje los te laten. De stress van een feestje maakt het voor jezelf minder leuk en mensen zien het ook aan je als je strest. Door te ontspannen kom je veel leuker over en geniet je zelf meer. Het is wel heel lastig, ik weet er alles van. Zeker net voordat de eerste gasten komen is altijd een beetje een onwennig moment. Je staat in een grote feestzaal maar bent helemaal alleen. Wat ik altijd doe is alvast een paar vrienden uitnodigen om extra vroeg te komen. Dan heb je ook al wat drankjes op als de eerste gasten verschijnen. En dat helpt zeker!

Laat een antwoord achter