Rondreis Maleisie
Blog

Rondreis Maleisië

Een rondreis door Maleisië begint in de hoofdstad van het land Kuala Lumpur. Deze grote metropool is een ideaal startpunt voor een rondreis. In deze stad kijk je je ogen uit. Wandel over het Mardeka Square en neem een kijkje van de Aziatische Twin Tower, de Petronas Torens. Tevens zijn de Batu grotten een populaire plek voor reizigers. Hier komen hindoeïstische pelgrims in een tempel in de rotsen voedsel en bloemen offeren.

Een uitstapje vanuit Kuala Lumpur naar Malacca is een must voor de culturele liefhebber. Veel invloeden zijn in dit stadje terug te vinden van voormalige heersers uit de regio. Zo is hier een nog een Hollands stadhuis te vinden.

Kuching is een volgende mogelijke bestemming, hier dien je voor te vliegen naar het Maleisische deel van het eiland Borneo. Borneo is zoals niet veel mensen weten verdeeld over twee landen, namelijk Indonesië, maar dus ook Maleisië in het noordelijke deel. Vanuit Kuching bezoek je makkelijk het indrukwekkende Bako National Park. Hier is elke dierenliefhebber, maar ook de natuurliefhebber wel even zoet, met de vele soorten apen, vogels en reptielen die hier rondlopen en vliegen. In Semenggoh breng je een bezoek aan een van de hoogtepunten van het land, namelijk een opvanghuis voor Oerang Oetans die mishandeld zijn in gevangenschap of verstoten zijn door hun moeder. Hier worden ze gerehabiliteerd om uiteindelijk weer terug in de natuur te keren. Deze bedreigde diersoort komt nog op weinig plekken, zoals Maleisië voor in het wild. Je kan er ook voor kiezen op in de jungle van het Batang Ai National Park
stammen te bezoeken die nog heel primitief leven in deze mooie wildernis.

Voor de strandliefhebber kan er ook gestopt worden op Damai Beach waar je heerlijk kan bijkomen en genieten van de mooie stranden en helderblauwe zee. Tot slot zijn Penang en Langkwai voor veel reizigers de laatste steden voor de vlucht terug naar Kuala Lumpur en naar huis. In Panang kan je met een riksja de stad doorrijden en genieten van koloniale gebouwen, maar ook van Chinatown en Little India. Hier lijkt het niet alsof je een klein beetje in China en India bent. De Kek Lok Si tempel is ook zeker een bezoekje waard. Met een boot reis je verder af naar Langkwawi waar je tevens weer kan genieten van het heerlijke strandleven. Je kunt hier ook prima snorkelen en duiken om te genieten van het onderwaterleven, en een mangrovetocht is ook zeker een aanrader.

Laat een antwoord achter