Infrarood verwarming
Blog

Ellen blogt over Infrarood verwarming

Iedereen heeft vast wel eens van infrarood verwarming gehoord, maar hoe werkt dit nu echt? Wat voor mogelijkheden zijn er allemaal en hoe pas je dit het best toe in je eigen huisje? Dit zijn allemaal vragen die ik zo goed mogelijk ga proberen te beantwoorden uit mijn eigen ervaring. Ben jij benieuwd hoe je deze techniek ook in huis kunt halen? Lees dan gauw verder en ontdek de mogelijkheden!

Infrarood verwarming in de woonkamer

Zelf ben ik niet in één keer over gegaan op deze vorm van verwarmen. Ik heb namelijk de keuze gemaakt om het eerst uit te proberen in alleen de woonkamer. Zo weet je namelijk wat je eraan hebt en kun je voor jezelf bepalen of je dit ook in de rest van je woning wil laten installeren. In mijn woonkamer hou ik ervan om ‘s avonds lekker een boekje te lezen en niks is op dat moment minder lekker dan de warmte van infrarood verwarming. De straling die er vanaf komt is te vergelijken met de kracht van de zon en wordt daarom als zeer prettig ervaren. Daarbij warmt zo’n paneel personen en objecten op en dit is al na enkele seconden voelbaar. Nadat je een ruimte verlaat dien je de infrarood verwarming uit te schakelen en zo heb ik ervaren dat dit allemaal heel gemakkelijk is. Echter zijn er nog veel meer mogelijkheden voor in huis waar ik je graag het een en ander over vertel!

Infrarood verwarming in de badkamer

Het is tegenwoordig mogelijk panelen te bestellen in alle vormen, maten en varianten. Heb je wel eens gedacht aan een paneel verwerkt in de spiegel? Dit is heerlijk in de koude wintermaanden en zeker op een koude badkamer. Door infrarood verwarming in de spiegel van je badkamer te verwerken zul je merken dat je het ook in de winter niet koud zult krijgen. Zoals ik al aangaf heb ik dit product pas later besteld, maar zonder spijt. Ook heb ik voor in de slaapkamer een leuk schilderij gekocht met daarin infrarood verwarming verwerkt. Niet overal wil ik namelijk grote panelen hebben hangen en op de bovenstaande manier kun je dit keurig wegwerken. Ik zou je willen aanraden lekker om je heen te kijken en overal ervaring op te doen. Zo ontdek je wat je zelf het mooist vindt staan en ook kun je zo heel gericht naar de ervaring van mensen vragen. Ik weet in ieder geval zeker dat ook jij de warmte van infrarood verwarming zult waarderen als je eenmaal hebt ervaren hoe het is.

Laat een antwoord achter