houten vloer
Blog

Een frisse wind door je huis

Als je ergens al een tijdje woont is het soms goed om je woning kritisch te bekijken. Heeft jouw huis bijvoorbeeld onderhoud nodig? Verder kan je je bijvoorbeeld afvragen of je nog blij bent met de huidige inrichting of dat je iets zou willen veranderen. Zo maak je van je huis een thuis en voel je je op die plek meer op je gemak. Je kan dan meer tevreden zijn over de situatie en daarom gemakkelijker relaxen.
Het kan zijn dat je woonsituatie anders is geworden maar dat je je interieur niet hebt aangepast. Als je daar een moment voor maakt en eens goed nadenkt, kan je vaak al een aantal zaken opnoemen die je wellicht zou willen veranderen.

Zo heb ik zelf al een tijdje een hond. Toen ik in het huis kwam wonen waar ik nu woon, was dat nog niet het geval. Daarom heb ik destijds gekozen om vloerbedekking op de slaapkamer te leggen. Als je dan uit bed stapt heb je een fijn gevoel aan je voeten. Nu ik dus mijn eigen tip heb toegepast kwam ik erachter dat ik onbewust veel tijd kwijt ben met het stofzuigen van de slaapkamers omdat er haren in de vloerbedekking kwamen te zitten. Dit kan gebeuren omdat ze bijvoorbeeld aan je sokken blijven hangen.

Houten vloeren

Het stofzuigen was ik dus zat en heb besloten om in het hele huis houten vloeren te leggen. Beneden en op zolder had ik deze al dus dat scheelde enorm. Ik ben op zoek gegaan naar het type vloer dat het beste bij de rest van mijn woning past. Dat ik nog best wel een klus omdat de keuze reuze is.
Je kan houten vloeren leggen van laminaat of parket. Hoewel parket een mooiere en natuurlijke uitstraling geeft, is het wel duurder en kost het vaak meer onderhoud dan laminaat. Dit is dan ook een van de redenen dat ik zelf voor laminaat heb gekozen.

Een groot voordeel van laminaat is dat je het zelf kan leggen als je een beetje handig bent. Als je eenmaal een beetje lekker op gang bent, gaat het vaak wat sneller. Toch heb ik er voor mijn slaapkamer wel een dagje voor uit getrokken. Op die manier geen stress en gehaaste zodat de vloer er nu netjes in ligt.
Een ander voordeel is dat je het gemakkelijk kan schoonmaken. Gezien de reden die ik had een houten vloer te leggen, heeft dat ook behoorlijk meegewogen in mijn beslissing. Heb jij de laatste tijd nog een aanpassing gedaan in je huis?

Laat een antwoord achter