stedentrip Londen
Blog

Een kijkje in mijn bijzondere stedentrip Londen

Ik vind het heerlijk om mijn eigen ervaringen, verhalen en nieuwtjes met jullie te delen. Daarom heb ik destijds mijn blog ook “Ellen blogt – een kijkje in het leven van Ellen Brands” genoemd. De laatste tijd heb ik het over de meest uiteenlopende onderwerpen gehad. Waarom? Omdat ik dat zelf zo ontzettend leuk vind! Een paar weken geleden ben ik op stedentrip geweest. Mijn bestemming was de hoofdstad van Engeland. Tot op heden heb ik nog niet de kans gehad om jullie alles te vertellen en een kijkje te geven in mijn bijzondere stedentrip Londen. Daar breng ik vandaag verandering in!

Waarom Londen?

Ik hoor het jullie al vragen: waarom heb je voor Londen gekozen en niet een verscholen parel als bestemming voor je stedentrip? Simpel! Ik was nog niet eerder naar Engeland gegaan. Bovendien ben ik een mega Sherlock Holmes en Harry Potter fan. Dan moet je natuurlijk een keer naar Londen. In de buurt zit namelijk de studio’s waar de sets van de Harry Potter films staan; de Warner Bros. Studio Tour London. Bovendien weet iedereen dat de bekende detective Sherlock Holmes woonde op 221B Baker Street. Daar vind je in het echte leven het karakteristieke Sherlock Holmes Museum. Dat zijn dus naar mijn mening al twee hele grote redenen om Londen te kiezen als bestemming voor een bijzondere stedentrip!

Adembenemende ervaring

Samen met een goede vriendin ben ik dus op stedentrip Londen gegaan. Aangezien we allebei Potter-fans zijn, stond een bezoekje aan de studio hoog op ons verlanglijstje. De eerste dag van de stedentrip zijn we daar naartoe gegaan. Het was geweldig! Niet alleen zie je de bekende plekken uit de film tot leven komen. Je komt echt oog in oog met het vakmanschap en de ongekende details die in elk stukje decor verwerkt zitten. Bovendien kan ik nu met trots zeggen dat ik weet hoe een bekende ‘Butter(scotch) Beer’ van de Flying Cauldron smaakt! Zelfs als je niet een grote Harry Potter-fan bent, is zo’n bezoekje aan de studio zeker de moeite waard. Het was een adembenemende ervaring om alles met eigen ogen te bewonderen. 

Misschien nog een keertje?

Toen de eerste dag voorbij was, waren we een beetje uitgeblust. Stiekem loop je namelijk best een eind zo door die studio’s. We besloten het de tweede dag wat rustiger aan te doen. Ik heb toen prachtige foto’s kunnen maken van Buckingham Palace, The Big Ben en natuurlijk The Palace of Westminster. Helaas was Westminster Abbey precies gesloten toen we verbleven in de hoofdstad van Engeland. Bovendien kwamen we helaas uiteindelijk niet toe aan een bezoekje van het Sherlock Holmes Museum. Ik zat al te grappen met die vriendin dat dat al reden genoeg was voor nog een stedentrip Londen!

Geef een reactie