Blog

Mijn ervaring met Black Friday in de USA

Black Friday is een begrip dat je de laatste jaren steeds vaker hoort, ook in Nederland. Toch vindt de enige echte Black Friday zich plaats in de Verenigde Staten. Op deze dag na Thanksgiving gooien alle winkels hun deuren wagenwijd open en strooien rond met advertenties en acties. Het was altijd al mijn droom om dit een keer mee te maken en afgelopen november was het dan zo ver. Samen met mijn zusje had ik een tripje gepland naar New York en hier hebben we onder andere Black Friday meegemaakt. In deze blog lees je mijn ervaring.

Vroege vogels

Na wat lokale mensen aangesproken te hebben trokken mijn zus en ik de conclusie dat we vroeg ons bed uit moesten. Om 3:00 uur ‘s nachts gaan er al winkels open en worden er al gigantische rijen gevormd. Om te voorkomen dat wij helemaal achter zouden komen te staan, hebben we ons er maar bij neergelegd dat het een kort nachtje zou worden. Als we het doen, moeten we het natuurlijk wel helemaal goed doen. Om stipt 3:00 uur liepen we ons hotel uit richting de winkels. En ja hoor, zelfs in de “The city that never sleeps” was het ongewoon druk om dit tijdstip.

Chaos, chaos en nog eens chaos

In van die typische meidenfilms hadden we al wel eens gezien hoe een uitverkoop er in de VS uit kan zien: Chaos en gevechten om kledingstukken. Ik dacht altijd dat deze scènes enorm overdreven waren, maar om eerlijk te zijn heeft de Black Friday sale er veel van weg. Op het moment dat de deuren open gaan rennen alle fanatieke shoppers de winkel in en trekken meteen allerlei items van de rekken. Zo zag ik een prachtige panterprint jas waarvan er nog maar 1 in de goede maat was. Een andere vrouw had deze jas echter ook gezien. Na behoorlijk wat gekibbel over wie hem nou als eerste zag, had ik gewonnen en heb ik hem de rest van de shopsessie niet meer losgelaten.

Een geslaagde reis

Ondanks het vroege opstaan en de chaos in de winkel was het dit wel helemaal waard. Mijn zusje en ik hebben allebei veel mooie kleding kunnen scoren tegen goede prijzen. Sommige winkels hadden geweldige aanbiedingen die je in Nederland nooit zou tegenkomen. Of ik het nog een keer zou doen, weet ik nog helemaal, maar het was zonder twijfel een groot succes! Ik raad ook zeker iedereen aan om naar een Black Friday sale te gaan als je op dat moment in Amerika bent, want dit wil je echt een keer meegemaakt hebben!

Laat een antwoord achter