Blog

Het gebruik van vurenhout voor het bouwen van je tuinhuisje

Tuinhuisjes zijn ontzettend handig voor het opbergen van extra spullen of het plaatsen van je fietsen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf een tuinhuisje in elkaar te bouwen. Hoewel een tuinhuisje slechts een klein bouwproject is, komt er toch veel meer bij kijken dan je misschien zou denken. Zo moet je bijvoorbeeld de perfecte houtsoort zien te vinden voor jouw tuinhuis. En we weten allemaal hoeveel verschillende houtsoorten er verkrijgbaar zijn bij de bouwmarkten. Voor welke kies je dan? In dit artikel lees je alles over vurenhout. Één van de meest populaire houtsoorten wanneer het aankomt op het bouwen van tuinhuisjes.

Eenvoudig te bewerken

Vurenhout staat bij klussers vooral bekend als een zeer fijne houtsoort om mee te werken. Niet voor niets is het één van de meest gebruikte houtsoorten bij klussen in en rondom het huis. Vurenhout is verkrijgbaar in vele vormen en maten, wat ervoor zorgt dat je minder vaak zelf zult hoeven zagen. Daarnaast is vurenhout ook een zeer sterke houtsoort, waardoor je gemakkelijk met het hout aan de slag kunt gaan. Zowel timmeren als zagen is geen enkel probleem. Vurenhout is overigens niet alleen verkrijgbaar in planken. Zo heb je ook vuren houten balken, die perfect zijn voor het aanleggen van een sterke fundering voor het tuinhuisje. Wil je zelf zo min mogelijk werk hebben aan het hout? Kies dan voor bewerkt én geschaafd vurenhout.

Lange levensduur

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om het hout onbewerkt te laten. Dit zorgt voor een stoere en ruwe look aan het tuinhuisje, maar maakt het hout ook vatbaarder voor vervelende problemen zoals bijvoorbeeld houtrot of vocht. Om deze problemen te voorkomen is het slim om het hout te impregneren. Strijk het hout in met een professionele beits. Een goede impregnatie zorgt ervoor dat vurenhout waterafstotend, schimmelwerend en brandvertragend wordt. Dit heeft niet alleen invloed op de look van het hout, maar ook op de levensduur. Bewerkt vurenhout gaat gegarandeerd langer mee dan onbewerkt vurenhout. Dit is niet alleen fijn voor het tuinhuisje maar ook voor jezelf. Zo kun je extra lang genieten van een tuinhuisje dat er goed uitziet!

Hout van goede kwaliteit

Vurenhout staat alom bekend als een zeer sterke houtsoort. Vurenhout is voor een groot deel afkomstig uit Noord-Europese landen. In deze landen zijn de temperaturen veel lager dan hier, en deze lage temperaturen zorgen ervoor dat de boom niet zo snel groeit. Dit heeft invloed op de jaarringen, die bij vurenhouten bomen zeer dicht bij elkaar liggen, en zorgt voor een zeer sterke houtsoort. Perfect dus voor een tuinhuisje die alle weersverwachtingen moet trotseren.

Laat een antwoord achter