Blog

Een mobiele kraan kopen? Hier moet je op letten!

Heb je binnenkort een mobiele kraan nodig? Dan is het slim om je even te verdiepen in een aantal zaken voordat je er eentje aanschaft. Het is namelijk belangrijk dat je een aantal voorbereiding treft voordat je zomaar een nieuwe kraan koopt. In deze blog nemen we je mee in een aantal voorbereidingen die je kan treffen. Let bijvoorbeeld op budget, verschillende soorten en welke functies de mobiele kraan allemaal nodig hebt.

Voorbereidingen

Voordat je een mobiele kraan gaat kopen is het verstandig om te kijken wat voor soort kraan je nodig hebt en waarvoor je de kraan gaat gebruiken. Het is verstandig om te kijken naar bijvoorbeeld het soort werkzaamheden waarvoor je de kraan gaat gebruiken. Een mobiele kraan kopen kan zowel online als offline. Zie je een mobiele kraan te koop staan dan kan je altijd gemakkelijk onlineadvies vragen en vragen of de kraan voldoet aan jouw wensen.

Het budget

Het kopen van een nieuwe mobiele kraan doe je natuurlijk niet elke dag. Hoewel dit een behoorlijke investering is, wil je dat het ook een eenmalige investering is. Hierdoor hoef je na 3 of 4 jaar niet meer een nieuwe kraan aan te schaffen, omdat deze uiteindelijk niet naar behoren zal functioneren. Om ervoor te zorgen dat de kraan aan alle verwachtingen voldoet, stel je eerst een budget vast voor jezelf. Heb je een budget? Vervolgens kunt u uw verwachtingen hierop afstemmen. Bij het bepalen van het budget kan je het beste het maximale budget niet onmiddellijk gebruiken. Zorg ervoor dat je het budget instelt op 75% van de maximale uitgaven. Dit is je budget. Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dat het niet past bij mijn budget, heb je altijd een kleine ruimte om het uit te breiden, maar dat wil je natuurlijk niet.

Nieuw of tweedehands?

Je wilt natuurlijk eerst een kraan kopen, maar weet je ook dat je in sommige gevallen een kraan kan huren? Huren is in veel gevallen niet goedkoop, maar als je bijvoorbeeld maar één keer een kraan nodig hebt, kan het een oplossing zijn. Wordt de kraan dagelijks worden gebruikt? Dan is het aan te raden om er een te kopen. Je kan ook kiezen tussen nieuwe en gebruikte modellen. Tweedehands modellen zijn natuurlijk altijd goedkoper, maar er zijn gebruikssporen. Voor de nieuwe kraan moet je meer betalen, maar mocht er een probleem zijn met de kraan, dan weet je zeker dat je de eerste gebruiker bent en de fabrieksgarantie hebt.

Laat een antwoord achter