Blog

Welke jas past het beste bij jouw figuur

Een nieuwe jas is altijd een flinke uitgaven daarom wil je graag een jas die goed past en leuk staat. Natuurlijk moet je altijd kiezen voor een jas die jij mooi vindt en lekker vindt zitten. Er zijn wel een paar richtlijnen waar je rekening mee kan houden als je nieuwe jas koopt.. Ik ben bewuster gaan kijken naar kleding die mijn figuur goed accentueert. Ik heb laatst een prachtige Moscow jas gekocht waarbij ik rekening hield met mijn figuurtype.

 

Peer figuur

De kernmerken van een vrouw met een peer figuur is een slanker bovenlichaam waarbij de schouders smaller zijn dan de heupen. Vaak zijn de borsten wat kleiner maar de billen en dijen zijn voller. De vrouw heeft een silhouet dat iets weg heeft van een peer, slanke taille en vaak een platte buik. Bij een peer figuur wil je graag het accent leggen op het bovenlichaam. Denk hierbij aan schoudervulling of een pofmouw. Kies bijvoorbeeld een jas met een ceintuur in je taille die accentueer het slanke bovenlichaam.

 

Appel figuur

Een vrouw met een appel figuur heeft vaak slanke benen en er is veelal een mooi balans tussen haar schouders en heupen. De kenmerken van een appel figuur is meestal dat de vrouw grotere borsten heeft en geen duidelijke taille zoals je dat bij andere figuren misschien wel duidelijker ziet. Zoals bijvoorbeeld een wespentaille is niet bekend bij een appelfiguur. Hierdoor oogt het of er meer volume op het bovenlichaam zit dus bij het kopen van een jas wil je minder volume. Een V-halslijn wordt vaak aangeraden bij vrouwen met een appel figuur.

 

Zandloper figuur

Als ik aan een zandloper figuur denk dan komt Kim Kardashian als eerste in mijn gedachten. Zij is het perfecte voorbeeld van een zandloper figuur. De duidelijke taille is een van de sterkste punten van iemand met een zandloper figuur daarom zal een wijde jas zonde zijn omdat je die dan verstopt. Voor de rest kan iemand met een zandloper figuur veel modellen hebben. Zorg altijd voor balans in je figuur.

 

Aardbei figuur

Bij dit figuurtype hebben de meeste vrouwen bredere schouders ten opzichten van hun heupen. Ook zie je bij dit figuurtype dat de taille niet zo duidelijk is als die bij een zandloper figuur. Vaak willen vrouwen met dit figuurtype hun schouder niet accentueren dus kiezen voor een jas met een v-hals. Bij iemand met een appel figuur kies je voor aan lange jas bij een aardbei figuur wordt het geadviseerd voor een halflange jas te kiezen met een riem.

Geef een reactie