Pantoffels
Blog

Hoe geniet je het meest van je vrije dag?

Het is jouw vrije dag, je doet je badjas aan en trekt je warme pantoffels aan voordat je dan toch maar naar beneden gaat. Wat doe jij op zo’n vrije dag? Besteed jij deze aan niets, lekker op de bank liggen een film te kijken, of ben jij van plan iets leuks te gaan doen, gewoon thuis natuurlijk, maar toch iets leuks. Welke keuze jij ook maakt, het is helemaal aan jou. Niemand gaat jou in de weg staan op je vrije dag, maar laat me je wat suggesties geven, er zijn zat dingen die je thuis kunt doen wat hartstikke leuk is allemaal.

Ga bijvoorbeeld schilderen

Misschien denk je dat je helemaal geen talent hebt, maar wie zegt dan ook dat schilderen een talent is. Sommige mensen vinden het makkelijker om te leren, ja, dat klopt. Maar is dat niet met alles zo? Alleen maar omdat het er bij sommigen zo natuurlijk uit ziet wil nog niet zeggen dat niemand anders het kan of het kan leren. Het zal je nog verbazen wat een paar instructievideo’s voor jou kunnen doen, er gaat een hele nieuwe wereld open. En het fijnste is nog wel dat je je helemaal niet om hoeft te kleden om een schilderij te maken. Je kunt gewoon lekker lui in je badjas blijven lopen, en die pantoffels hoeven echt niet uit.
Pantoffels

Ga een boek lezen

Veel mensen hebben een kast vol met boeken waar ze maar nooit aan toe zijn gekomen om er ook daadwerkelijk een te gaan lezen, wat is een betere timing dan een vrije dag? Je hebt alle tijd om rustig te gaan zitten en eindelijk eens een beginnetje maken aan het lezen van al die boeken die je steeds maar weer voor de kerst krijgt want ja, je houdt echt wel van lezen, maar je hebt er gewoon nooit de tijd voor. Ga rustig zitten met een lekker kopje thee en begin gewoon eens met lezen, voor je het weet ben je al op de helft.

Of toch maar kiezen voor niets doen

Je hebt maar weinig tijd voor jezelf, en je bent al zo moe van al dat harde werken, jij hebt ook wel eens een rustpauze verdiend, helemaal niets doen is natuurlijk ook gewoon een optie. Pak er iets lekkers bij een ga op de bank liggen, kijk al die leuke films waar je ook nooit aan toe bent gekomen of waar je steeds bij in slaap valt na een dag werken en geniet ervan. Er is niets mis met niets doen, dus doe wat wilt, of doe niets.

Geef een reactie